Welkom in Couvin, in het hart van het nieuwe nationale park Entre-Sambre-et-Meuse!

  • 5 gemeenten 
  • 3 natuurlijke regio’s
  • 80% van de Waalse biodiversiteit
  • 22.000 hectare natuurgebied
  • 5 toegangspoorten: Brasserie de la Thiérache, Aquascope, Porte des Lacs, Maison de la forêt, Tannerie
  • 9 doorgangspoorten: Ry de Rome en het station van Mariembourg voor de gemeente Couvin
Om u onder te dompelen in de natuur, te ontspannen en te genieten van de mooiste panorama’s, hoeft u bij ons geen kilometers te rijden. In deze bijzondere streek, die drie verschillende geologische regio’s beslaat, valt heel veel te ontdekken, voor zowel volwassenen als kinderen.
In het schitterende landschap aan de noordkant doorkruist u indrukwekkende formaties van leisteen en drassige veengronden. In dit deel ligt o.a. ook het prachtige natuurreservaat La Prée.
In het centrum van het park liggen een aantal voor de Calestienne (Kalkzoom) kenmerkende dorpjes en kunt u kennismaken met de geologische bijzonderheden van de streek en/of u laten verrassen door de bijzondere flora en fauna die op de kalkhoudende grasvlaktes leeft.
Aan de zuidkant ligt een prachtig Ardens bosmassief. Het kan hier zomaar gebeuren dat een reegeitje tijdens een boswandeling uw pad kruist en/of u de roep van de zwarte specht hoort. 
Een landschap met glooiende heuvels, uitgestrekte bossen, opvallende natuurlijke fenomenen, pittoreske dorpjes, rivieren en beken met helder stromend water…en dat is slechts een greep uit wat u tijdens een bezoek aan de streek rondom Couvin kunt verwachten! Ons team zal u met veel plezier verwelkomen in Couvin en er alles aan doen om uw verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken.