AMANDE ART

Schilderij – Vertelster

Amande is een schilder en verhalenverteller (van Brûly precies).

Al van jongs af aan krabbelt, kibbelt, schildert en experimenteert Almond. Ze studeerde beeldende kunst en strips aan de Schone Kunsten in Brussel. Uiteindelijk volgde ze een opleiding tot verhalenverteller. Ze is gepassioneerd door de natuur en onze prachtige bossen zijn meer dan een bron van inspiratie voor haar.
Al zo’n 6 jaar exposeert Amande op zo’n vijftig plaatsen: Brussel, Parijs, Londen, Amsterdam, Saint-Jean-de-Luz, Toulouse, Lille,…
Amande voornamelijk geschilderd met koffie en acryl, maar ook wijn, balpen en inkt op media vaak afgeleid van bergingsmaterialen (pagina’s oude boeken, hout, karton,…).
Naast het maken van schilderijen en verhalen die ze schrijft en speelt, heeft ze (in 2019) een feministische kalender gemaakt, diverse ansichtkaarten, draagtassen, unieke en/of limited edition boeken, talloze posters, illustraties,…
Ontdek zijn magische universum vol dromerigheid, magie in koffie en ook vragen over onze patriarchale samenleving en onze plaats voor Moeder Natuur.
Fairy-minist, het heeft als zijn favoriete thema vrouwen en hun vele gevechten. Zich ervan bewust dat de feministische strijd nooit overheersend is geweest en niet overheerst, dat niets anders dan de term “feminisme” vaak verkeerd wordt begrepen en verkeerd wordt begrepen, terwijl het toch de zaak van iedereen is, is het met name door haar artistieke creaties dat ze ongelijkheden oproept en aan de kaak stelt, codes omverwerpt en clichés laat vallen!