GÎTE DU CBTJ

Presbytère

Capaciteit 40 personnen

Deze groepsaccomodatie is gelegen op enkele kilometers van de grens met Frankrijk, aan de rand van het woud in het Belgisch gedeelte van de streek genaamd ‘ La thierache.

Ze is uitstekend geschikt als vertrekpunt voor de ontdekking van deze prachtige bosomgeving. Het eco-pedagogisch wandelpad van ‘les Rièzes et des Sarts’, de vallei van l’Eau Noire, en de wandeling rond het stuwmeer van de Ry de Rome zijn maar enkele voorbeelden van uitstapjes die mogelijk zijn.In de omgeving kun je ook fietsen op de ‘Ravel’ of ‘ Réseau Autonome des voies Lentes’ : een comfortabel en veilig netwerk voor de trage weggebruiker. Deze vertrekt in Mariembourg en loopt tot Hermeton.
Brûly-de Pesche is een onooglijk dorpje, dat onbekend zou gebleven zijn, ware het niet dat de geschiedenis er anders over heeft beslist : tijdens de tweede wereldoorlog werd hier het offensief tegen Frankrijk voorbereid. ‘Bruly-de-Pesche 1940’, een militaire en historische gedenkplaats, op enkel passen van de woning, is aan deze periode gewijd. Het bezoeken waard !

De groepswoning beschikt over 2 gîtes, recht over elkaar, en kunnen samen of apart gehuurd worden : het ‘oude dorpsschooltje’ ( 40 bedden) en de ‘Pastorij’ ( 38 bedden)

CBTJ

Place St-Méen 4

5660 BRÛLY-DE-PESCHE

+32 (0) 2 209 03 00

info@kaleo-asbl.be

www.kaleo-asbl.be